0 items

Bingo spelregels

Bingo wordt gespeeld in verschillende varianten, vaak afhankelijk per regio. Het doel is altijd om als eerste speler het juiste patroon op de bingokaart te krijgen.
De spelleider draait één voor één de nummers met de bingomolen of met het elektronische bingoapparaat, waarna de speler het getrokken nummer markeert als deze op de bingokaart aanwezig is.
De eerste speler die het vooraf bekend gemaakte patroon vol heeft, 
roept BINGO en wint. Het spel kan nu worden vervolgd met een nieuwe patroon en/of de volle kaart. Na de volle kaart, volgt een nieuwe ronde.


De bingokaart

Het bingospel wordt gespeeld met de getallen 1-75, waarbij ieder ticket bestaat uit 24 getallen (5x5 getallen). In het midden van het formulier is geen getal aanwezig. Boven de kolommen staan de letters B I N G O

De B - kolom bevat 5 getallen uit de reeks 1 t/m 15

De I  - kolom bevat 5 getallen uit de reeks 16 t/m 30

De N - kolom bevat 4 getallen uit de reeks 31 t/m 45

De G - kolom bevat 5 getallen uit de reeks 46 t/m 60

De O - kolom bevat 5 getallen uit de reeks 61 t/m 75


Elk getal komt maximaal 1 maal voor op elke kaart.


Patronen

Voordat er voor de ‘volle kaart’ wordt gespeeld, zijn er diverse patronen mogelijk als tussen ronde. Zoals de horizontale of verticale lijn. Ook kan er gespeeld worden tot dat men een O, X, L, een vierkantje of een andere van tevoren afgesproken vorm bereikt heeft.

Aantal tickets

De speler kan meestal zelf beslissen hoeveel bingo tickets er per spelronde worden aangekocht. Zo speelt de ene speler graag met 1 ticket per bingoronde terwijl een ander liever de kansen vergroot met meerdere tickets per ronde.

Benodigdheden

vinkje voordelen bingowinkel.nl  Bingokaarten
vinkje voordelen bingowinkel.nl  Bingomolen of elektronisch bingoapparaat

vinkje voordelen bingowinkel.nl  Bingodabbers of bingofiches
vinkje voordelen bingowinkel.nl  Bingoprijzen


Om de bingo spelregels te bewaren of te printen klikt u
hier